• 1

Italie 2011 Toscane

Toscane / Montopoli in Val d'Arno  

Camping Toscana Village, gelegen tussen Florence en Pisa in Montopoli in Val d'Arno
 

Tip voor mensen die ook deze reis willen maken:

Dit park biedt de mogelijkheid om een caravan te huren op verschillende dagen, je bent hier niet gebonden aan de zaterdag als aankomstdag. Als je zoals wij gebonden bent aan de schoolvakanties en je wilt de zwarte zaterdagen in Frankrijk of Duitsland en Italie vermijden dan is dit ideaal. Je kunt dan reizen zonder drukte en fileleed.

Klik op de foto's voor een grotere foto en meer informatie

 

Dag 1 woensdag 27 juli 2011 – Vertrek naar Oostenrijk

Onze vakantie begint en we gaan voor het eerst naar Italie. We hebben 1300 km voor de boeg en hebben besloten dit in 2 dagen te rijden met een overnachting in Oostenrijk. We vertrekken om half 8 in Maastricht en zijn om 16 uur, 780 km verder, in het plaatsje Fulpmes, een paar km voor de Brenner. We hebben een overnachting geboekt in het Adlerpension. De eigenaar blijkt uit Valkenburg te komen en runt samen met zijn vrouw Marita het hotel, dus al snel is Nederlands de voertaal. Ze zijn zeer gastvrij en vriendelijk. De kamer die we geboekt hebben is zeer ruim en goed verzorgd. We eten 's avonds in het dorpje bij Dorfkrug uiteraard een schnitzel.

AdlerpensionDe eigenaren

Dag 2 donderdag donderdag 28 juli 2011 – Vertrek naar Italie

Na een goed verzorgd ontbijtje vertrekken we naar Montopoli in Val d' Arno, 515 km verder. We vertrekken om 09.30 uur en komen om 15.30 uur op de camping aan. Na het inchecken en het huisje inruimen gaan we naar de supermarkt om de nodige inkopen te doen. Bij het huisje was ook een bbq ter beschikking, dus maar gelijk besloten om te bbq'en.

Ons huisje  Uitzicht vanuit ons huisje  De huisjes  hagediskl

Dag 3 vrijdag 29 juli 2011 - Lucca

Na heerlijk uitgeslapen te hebben halen we de broodjes en het Toscaanse brood op bij de bar. De broodjes zijn goed te eten, het Toscaanse brood heeft totaal geen smaak en is keihard, dus dat bestellen we niet meer. Na het ontbijt gaan we zwemmen in het zwembad op de camping, het is niet erg groot, dus bij drukte is het moeilijk een plekje te krijgen. Om 15 uur vertrekken we naar het dorpje Lucca, zo'n 40 km hier vandaan. De stad is geheel ommuurd en heel erg gezellig. We besluiten om volgende week nog een keer hier terug te komen en ons dan te verdiepen in de bezienswaardigheden. We zoeken een leuk restaurantje om te eten, dat we al snel gevonden hebben. We genieten van de lekkere gerechten met verse ingrediënten, de Italianen kunnen er wel iets van, heerlijk. Jack besluit gelijk om de gehele vakantie niet te koken en alleen maar te gaan uit eten om al dat lekkers te proeven.

Lucca1kl Lucca2kl Lucca3kl Lucca4kl

Dag 4 zaterdag 30 juli 2011 - Florence

Vanuit de camping is Florence ongeveer 45 km verwijderd. Zo'n stad moet je natuurlijk bezoeken en daar is 1 dag eigenlijk te kort voor, maar zeer zeker de moeite waard. Op advies van de camping nemen we de trein ivm drukte in en rondom Florence en parkeerproblemen. Met de auto rijden we naar het station 3 km verder. Je kunt hier de auto de hele dag gratis parkeren (probeer dat maar eens in Nederland !) en kopen in de kiosk tegenover het station de treinkaartjes. Voor de prijs hoef je het niet te laten, ze kosten maar 3,75 euro enkele reis. De treinreis duurt ongeveer 50 minuten en stopt in hartje Florence, ideaal dus. Bij de uitgang van het station staan Hop on Hop off bussen om de stad te verkennen. We maken hier gebruik van omdat de stad te groot is om te voet te verkennen. De bussen hebben 2 routes, de eerste route duurt ongeveer 1 uur en gaat naar Fiesole dat in de heuvels rondom Florence ligt en een geweldig uitzicht biedt over de hele stad. De bus stopt bij Cathedral of Saint Romulus en je kunt hier uitstappen en de omgeving bekijken. De bustocht gaat nu weer terug naar het station van waaruit de 2e route start met de bezienswaardigheden van Florence. De bus stopt op veel plaatsen en 2 mooie plaatsen zijn de De Ponte Vecchio een beroemde middeleeuwse brug over de rivier de Arno. De brug is vooral bekend door de winkeltjes (vooral juweliers) die zich op de brug bevinden en de gang die zich een niveau hoger op de brug bevindt, zodat de adel zonder zich met het normale publiek te mengen toch de oversteek kon maken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Ponte Vecchio niet vernietigd door de Duitse bezetters die zich begonnen terug te trekken in augustus 1944, terwijl al de andere bruggen dat wel waren. De andere mooie uitstapplaats is Piazzale Michelangelo. Dit plein ligt op een heuvel en biedt een goed en mooi uitzicht op de door de rivier de Arno in tweeën gedeelde stad Florence, met uitzicht op de Ponte Vecchio, de Santa Maria del Fiore, Uffizi, Santa Croce en het Palazzo Vecchio.Centraal op het plein staat een gedenkteken voor Michelangelo met een kopie van zijn David en kopieën van vier beelden die voor het graf bestemd waren van Giuliano en Lorenzo de Medici: de Nacht en de Dag, het Morgenlicht en de Avondschemering. Na hier iets gegeten te hebben stappen we weer op de bus en laten ons doorrijden tot het station, waarna we te voet het centrum inlopen en het centrum bekijken met zijn bezienswaardigheden. Na een vermoeiende dag strijken we neer bij een leuk restaurantje met een aardige ober. Na ons weer heerlijk te hebben verwend met het lekkere eten nemen we om 21 uur de trein terug richting camping. Bij aankomst was het erg druk op de camping met landgenoten die deze avond waren gearriveerd en ook zeer luidruchtig lieten blijken dat ze uit Nederland kwamen.. Helaas horen we op deze camping geen Italianen.

Flokl1 Flokl2 Flokl3 Flokl4 Flokl5 Flokl6 Flokl7 Flokl8

Dag 5 zondag 31 juli 2011

Danielle,de zus van Monique had nog een weekje vakantie en komt bij ons logeren, we hebben nl. plaats genoeg in ons huisje. Ze vliegt vanuit Maastricht naar Pisa, ongeveer een half uurtje rijden vanaf de camping. Na de begroeting op het vliegveld rijden we gelijk door naar het centrum van Pisa, want je moet toch zeker de scheve toren van Pisa eens gezien hebben. De toren ligt aan een leuk plein, waar een paar leuke straatjes en restaurantjes liggen. De toren is inderdaad scheef en het is er natuurlijk erg druk van de toeristen. De hoge toegangsprijs en de lange rij houdt ons tegen om de toren te beklimmen, we strijken daarom neer op een terrasje voor een lunch. Danielle houdt ook van lekker eten en we besluiten om de komende week alleen te gaan uit eten en de verschillende Italiaanse gerechten te gaan proeven. Op het eind van de middag rijden we terug naar Montopoli met de bedoeling daar 's avonds in het plaatselijke restaurant te gaan eten, helaas was dit helemaal vol en zijn we noodgedwongen in het restaurant op de camping gaan eten. Het restaurant is in de buitenlucht onder een grote tent, niet echt gezellig, maar gelukkig was het prima eten. De pizza's worden er zelf gemaakt en gebakken.

pisakl1 pisakl2 pisakl3 pisakl4

Dag 6 maandag 1 augustus 2011

Vandaag uitslapen (we slapen hier veel en prima), inkopen doen in de plaatselijke supermarkt en daarna zwemmen op de camping. In de namiddag rijden we naar t mooie San Gimagnano, hier ongeveer 50 km vandaan. Het zijn allemaal wegen binnendoor, dus we doen er ruim een uur over vanaf camping. We zijn meteen gaan lunchen, de overheerlijke panini's zijn niet te versmaden. In dit prachtige middeleeuwse dorpje ligt ook de ijs koning: Pluripremianta, deze zaak is al 4 jaar op een rij dé beste ijsmaker ter wereld!! Als je niet weet waar je precies moet zijn: de zaak op het plein midden in San Gimagnano waar een hele lange rij mensen staat. Laat je niet misleiden door de lange rij, want ze staan met 10 man personeel binnen in de zaak ijs te verkopen, binnen 10 minuten ben je aan de beurt. Het ijs is overheerlijk, je weet niet wat je proeft! We verkennen het stadje met zijn leuke straatjes, winkeltjes en restaurantjes en blijven hier 's avonds ook eten. Voor we terug naar de camping gaan nemen we uiteraard nog een ijsje van de wereldkampioen. Tegen 22 uur vertrekken we in het donker naar de camping, straatlantaarns kennen ze hier niet veel !

Sankl1 Sankl2 Sankl3 Sankl4

Dag 7 dinsdag 2 augustus 2011

Vandaag een rustdag, uitslapen en zwemmen op camping. 's Middags boodschappen gedaan en 's avonds bbq. De flessen Prosecco gaan hier snel op !

IMG_3876kl

Dag 8 woensdag 3 augustus 2011

Na ons ontbijt zijn we naar de markt in San Romano gegaan. Het is een hele kleine markt vrnl. groenten, fruit en kleding. Daarna gaan we zwemmen op de camping. Het is deze week behoorlijk warm en dan is zo'n zwembad een heerlijke verkoeling. Aan het eind van de middag rijden we (weer) naar Luca, Danielle is hier nog nooit geweest en wij vinden het geen probleem om deze stad 2x te zien omdat we de eerste keer nog niet alles gezien hadden, zoals bijv. het Piazza dell'Anfiteatro, vroeger het strijdperk van de dieren en de gladiatoren, nu een plein met winkeltjes en restaurantjes. En uiteraard genieten we hier 's avonds weer van het lekkere eten in een leuk straatje.

Lucakl1 Lucakl2 Lucakl3 Lucakl4

Dag 9 donderdag 4 augustus 2011

Deze dag gaan we naar een strand en wel het Strand van Marina di Pisa. Bij aankomst treffen we prachtige kleine strandjes aan met heerlijke lichtbedjes en parasols, allemaal heel netjes in rijen opgesteld. We zijn al bijna aan het uitpakken als we door een Italiaan worden aangesproken dat dit allemaal prive eigendom is. We kunnen echter wel voor 20 euro 4 bedjes met 2 parasols huren, dat doen we uiteraard. We kunnen hier heerlijk relaxen en in de zee zwemmen, bewaakt door strandwachten. Heel veel strandjes zijn prive blijkt later, soms zijn er nog stoelen over die je kunt huren, maar in het hoogseizoen is dat moeilijker. Je bent dan aangewezen op de openbare stranden, meestal kiezel en rots stranden. Allemaal Italianen hier, heerlijk. Aan zee is de vis natuurlijk vers en daarom eten we 's avonds in een restaurantje bij het strand voornamelijk vis gerechten, behalve Lars, die Enige minpunt hier waren de Afrikanen die je van alles willen verkopen, van zonnebrillen, speelgoed tot aan winterjassen toe ! 

strandkl1 strandkl2 strandkl3 strandkl4

Dag 10 vrijdag 5 augustus 2011 35 graden, pfffffffffff

Ondanks de gruwelijke hitte van deze dag besluiten we toch om naar Sienna, te gaan. Het ligt 90 km verder van onze camping zo'n 1,5 uur rijden. We maken vaak gebruik van pauzes met deze warmte, een terrasje om iets te drinken en regelmatig flesjes water kopen. Op het beroemde plein Piazza del Campo wordt een week later de broemde paardenrace gereden, een strijd tussen de wijken, overal zie je dan ook de vaandels (Palio) van de wijken hangen. De race duurt maar kort, maar de wijk die wint viert net zoveel dagen feest als het aantal jaren dat ze gewonnen heeft, en dat is gemiddeld zo'n 40 dagen ! Op het plein nemen we een lunch (flink duur op dit plein) en we krijgen zowaar even wat verkoeling in de vorm van een buitje, maar dat was maar van korte duur. We zien nog een paar Schotten dansen in de regen en Monique voelt zich helemaal thuis. Een mooie stad met veel bezienswaardigheden, maar door de hitte hebben we niet veel bezocht, we hebben ons voornamelijk in de schaduw gehouden. 's Avonds op camping halen we 2 pizza's en ook de fles Prosecco moet er weer aan geloven.

siennakl1 siennakl2 siennakl3 siennakl4

Dag 11 zaterdag 6 augustus 2011

Onze voorlaatste dag alweer en voor Danielle haar laatste dag. Dus dat wordt alweer inpakken en nog even zwemmen op de camping. Danielle trakteert ons op het avondeten bij Il Convio in San Miniato, een zeer leuk en zeer goed restaurant met riante tuin! Als je hier in de buurt bent moet je er zeker gaan eten, je zult er geen spijt van krijgen.

conviokl1 conviokl2 conviokl3 conviokl4

Dag 12 zondag 7 augustus 2011

Vroeg op, om 07.30 uur loopt de wekker af, want om 08.30 uur moeten we Danielle naar het vliegveld brengen. Zelfs Lars gaat mee om zijn tante uit te zwaaien (hij is deze vakantie meestal niet voor 11 uur uit bed..). Na Danielle uitgezwaaid te hebben op het vliegveld gaan we terug naar de camping waar we het rustig aan doen en langzaam gaan inpakken. 's Avonds blijven we op de camping en bbq'en we.

Dag 13 maandag 8 augustus 2011

Helaas, het moment is aangebroken dat we naar huis moeten. Italie is goed bevallen, veel bezienswaardigheden, lekker eten, heerlijk ijs en vriendelijke mensen, we komen zeker nog eens terug naar dit land. Nadat we de sleutel van ons huisje hebben ingeleverd om 9 uur is het al 27 graden, we vertrekken naar ons overnachtingshotel in Lermoos, Oostenrijk, een ritje van ongeveer 700 km. Onderweg is het rustig en we maken een laatste stop op de Brenner, een half uurtje voor de Oostenrijkse grens, de temperatuur is hier 28 graden. Na een kop koffie gaan we verder en tot onze schrik zien we tijden het rijden de buitentemperatuur in een half uur dalen naar 13 graden ! We rijden Oostenrijk binnen in de stromende regen en kou, wat een contrast met de temperatuur en zon die we een half uur geleden nog hadden. Om half 5 melden we ons bij het hotel Larchenhoof in Lermoos, een klein plaatsje naast de Fernpass. Het contrast wordt steeds groter: typisch Oostenrijks hotel met zware meubels, kasten en de inrichting van ons restaurant die avond is alles behalve romantisch zoals in Italia!!!

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen