• 1

Cotswolds

Reisverslag Cotswolds, bekend van de tv series: 29 april tot 3 mei 2014.

Dinsdag 29 april

Vertrek naar Calais om te boot naar Dover te nemen. We hebben voor 4 nachten een hotel aan de rand van Swindon, geen opwindende stad, maar ideaal als uitvalsbasis om de Cotswolds te bezoeken. Nadat we in dit hotel hebben ingecheckt rijden we naar Cirencester. Een herkenbaar Engels dorp, met de knusse straatjes, lieflijke winkeltjes en uiteraard veel pubs met uithangborden waarop staat hoe laat je hier voetbal kunt kijken! We eten in de Bear Country Pub. Een zeer warme inrichting met houten tafels, grote stoelen, ouderwetse schemerlampen. En heel goed eten voor Engelse begrippen!

Woensdag 30 april

Vandaag hebben we een zonnige dag met 20 graden! Mooie blauwe lucht, aangenaam heerlijk Engels weer. We gaan de omgeving bekijken via een vooraf bepaalde route. Het eerste dorp dat we tegenkomen is Wantage, een typisch Engels dorp, leuk om even te stoppen maar verder niet bijzonder, behalve dan de plaatselijke Tearoom Jack's die in de Black Jack street ligt, uiteraard wil Jack hier een foto van. Vervolgens bezoeken we Dorchester-on-Thames, waar opnames van Midsomer Murders hebben plaatsgevonden! Het is niet groot, maar wel de moeite waard om te stoppen en rond te kijken, vooral de omgeving van de kerk is de moeite waard.

Wantage2klWantage1klDorchesterOnThames2klDorchesterOnThames1kl

We rijden door naar Bampton waar de meeste tv opnames zijn gemaakt voor Downton Abbey! We parkeren op een typisch engels plein met uiteraard een post office! Nadat we aan een mevrouw vragen waar de locatie van Dowton Abbey te zien is, wijst ze ons de weg. Al heel snel herken ik de straat, het huis, kerkhof en kerk die te zien zijn in deze prachtige serie! In een klein gebouwtje zijn allerlei boekjes, kaarten en posters te koop van deze serie. De mevrouw in de winkel vertelt me dat de hele week ervoor de cast er was voor opnames van seizoen 5! “Oh dear you could have see them all!!” Ook mr Bates (mijn favoriete personage in de serie). Lars was trouwens meer onder de indruk toen hij hoorde dat je per dag 100 pond kunt verdienen om als figurant rond te lopen.

Downtonkl1Downtonkl2

Donderdag 1 mei

Een bezoek aan Bath blijft prachtig. Jaren terug bezochten we deze stad ook al eens. Toen bezocht ik het huis van Jane Austen al eens, nu gaan we er met z’n drieën thee drinken in the tearoom op de bovenste verdieping waar je wordt opgewacht door vriendelijke meisjes in kledij a la Pride and Prejudice. In de tea room wordt je lief aangekeken door een schilderij van mr Darcy!! We bezoeken deze dag ook Marlborough, een oude marktplaats die midden op de oude handelsroute Londen-Bristol ligt. We kijken onze ogen uit in een van de vele winkels die vol staat met alles wat je maar kunt bedenken. Mokken, dienbladen, bloembakken, klokken etc, geen enkele vrije plaats is onbenut.

Bath1klMarlborough1kl

Vrijdag 2 mei

We starten deze dag met een bezoek aan Tetbury, een kleine stad en civiele parochie in het district Cotswold in Glouchestershire. In de Middeleeuwen een belangrijke markt voor wol en garen. Het dorp is vooral bekend van Highgrove, net buiten Tetbury en eigendom van Prins Charles. In de buurt ligt ook Duchy Home Farm, opgericht door de Prins ter bevordering van biologisch geteelde groenten, granen en vlees. Uiteraard is in Tetbury een grote winkel waar je van alles kunt kopen dat hier mee te maken heeft. Ook zijn hier trouwens veel galerieën en winkeltjes met brocante spullen. We vervolgen onze tour en zien onderweg regelmatig grote afbeeldingen van witte paarden in de rotsen, we rijden nl een stuk van de route door de Vale of White Horse.

We rijden naar Chavenage House van oa de serie Lark Rise to Candleford. Helaas is de poort dicht, ze zijn bezig met opnames, dus kunnen we dit huis helaas alleen van veraf zien. Vervolgens brengen we een bezoek aan Lacock Village, dit dorp dateert uit de 13e eeuw en werd gebruikt als locatie in de tv en filmproducties van Pride and Prejudice, Moll Flanders en Emma. De abdij is ook te zien in de Harry Potter films. In een leuke tearoom in Lacock Village hangt nog een leuke foto met handtekeningen van Harry, Emma en Ron toen ze nog klein waren ten tijde van de eerste film.

Lacock1klLacock2klLacock3klLacock4kl

We vervolgen onze route naar het dorpje dat we absoluut wilden zien en waarvan je ook regelmatig foto’s ziet in tijdschriften, nl. Castle Comb. Dit is maar heel klein maar wel heel erg mooi, je auto moet je aan de rand van het kleine dorpje zetten en dan te voet het dorpje in wandelen. Uiteraard maak je hier een foto van de huisjes vanaf de brug. De laatste stop vandaag is in Avebury, we bezichtigen daar Avebury Henge, je raadt het al, een gebied met stenen zoals Stonehenge. Je kunt hier rustig lopen en alles bekijken en als je geluk hebt zoals wij, dan kom je er een zonderling tegen die zelf stenen meeneemt en ze iedere keer verplaatst, daarbij spreuken prevelt en rare bewegingen met zijn kop maakt. Hij deed ons een beetje denken aan Catweazle van de tv serie vroeger.

CasteComb1klCasteComB2klCasteComb3klCasteComb4kl

Zaterdag 3 mei

Terug naar huis..

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen