• 1
zondag, 07 januari 2018 16:04

Burnt Ends

Burnt Ends, als ik deze maak en op tafel zet zijn ze binnen enkele tellen op. Deze zijn zo lekker, daar blijf je gewoon van eten. Ik maak mijn burnt ends van buikspek, In Amerika worden ze gemaakt van rundvlees (brisket), maar geloof me, van buikspek zijn ze overheerlijk. Ik haal bij de slager meestal een stuk buikspek van zo'n…
vrijdag, 29 december 2017 13:11

Kalkoen van de BBQ

Voor de kerst stond kalkoen op het menu, dit keer van de bbq. Het heeft even iets voorbereiding nodig, maar dan heb je ook geen gedoe met een vulling maken voor de kalkoen of hem te bekleden met spek om te zorgen dat hij niet droog wordt. Hoe zorg je dan dat het vlees niet droog wordt? Simpel, 2 dagen…
zaterdag, 15 april 2017 17:13

Lamsbout

Afgelopen zondag prachtig weer sinds lange tijd, dus tijd voor een lekker stuk vlees op de bbq. Nu zag ik toevallig dat de Ierse lamsbout in de aanbieding was bij de Colruyt hier vlakbij, dus deze gelijk gehaald op zaterdag. De bout voorbereiden is niet veel werk, een kwestie van een lekker marinade maken en een dag laten marineren. Ik heb deze…
vrijdag, 06 februari 2015 22:45

Limoncello

Na enkele jaren experimenteren met het recept uiteindelijk de juiste verhoudingen gevonden. Voorheen was of de smaak niet goed of de kleur was niet geel genoeg. Het geheim bleek hem te zitten in de hoeveelheid citroenen en het gebruik van mineraalwater. De alcohol is in Nederland bijna niet te krijgen en ontzettend duur. Ik koop de alcohol als ik op…
dinsdag, 13 december 2016 21:43

Ragu alla Bolognese

Spaghetti Bolognese, wie kent het niet! Als je ja zegt heb je het waarschijnlijk altijd verkeerd gemaakt. De italianen kennen geen spaghetti Bolognese, wat ze wel kennen is de Ragu alla Bolognese. Een dikke vleessaus die gegeten wordt met tagliatelle en niet met spaghetti. Niet zo'n dunne saus die wij hier in Nederland maken of erger nog, kopen in een…